Mariam krijgt 44 kinderen van dezelfde man

26 apr 2019 | 19:55
Buitenland

De 39-jarige Mariam Nabatanzi uit Oeganda heeft maar liefst 44 kinderen op de wereld gezet van dezelfde man. Mariam voedt de kinderen alleen op, omdat de vader drie jaar geleden is vertrokken.

Ze wordt ook wel de meest vruchtbare vrouw van Oeganda genoemd. Ze beviel drie keer van een vierling, vier keer van een drieling en zes keer van een tweeling. Van de 44 zijn er zes kinderen overleden, waardoor zij nu nog 38 kinderen heeft.

Mariam Nabatanzi werd op 12-jarige leeftijd in Oeganda uitgehuwelijkt aan een 40-jarige man. Het jaar daarop kreeg zij haar eerste tweeling. Haar man was nooit aanwezig. “Hij was er zelfs niet om zijn eigen kroost een naam te geven. Dat gebeurde per telefoon”, vertelt Nabatanzi. 

Als hij al naar huis kwam, dan kwam hij in de nacht, zodat hij zijn kinderen niet onder ogen hoefde te komen. “Ik was dertien jaar toen ik de laatste keer een glimp van hem opgevangen heb”, zegt de oudste zoon Charles.

‘Geen anticonceptie’

Mariam kreeg na haar eerste zwangerschap te horen van een arts dat zij geen anticonceptie mocht gebruiken, vanwege haar ongewoon grote eierstokken. Dit zou gezondheidsproblemen met zich mee kunnen brengen. Ze heeft teveel eicellen en moest de natuur haar gang laten gaan. Als de eicellen zich bleven opstapelen, kon zij volgens de arts haar eigen leven hiermee op het spel zetten.

“Ik moest dus blijven kweken, anders zou ik sterven”, stelt Nabatanzi. “Ik heb wel even een spiraaltje geprobeerd, maar ik werd zo ziek dat ik een maand in coma belandde.”

Het hele gezin woont verdeelt over vier kleine huisjes tussen de koffievelden. Sommige kinderen slapen op metalen stapelbedden en anderen op de grond.

Mariam werkt hard om haar gezin te onderhouden. Zo verkoopt ze bijvoorbeeld gin en geneeskrachtige kruiden.

Mariam krijgt 44 kinderen van dezelfde man

© Redactie 2019

Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie