Nieuwe soort mens ontdekt op Filipijns eiland

11 apr 2019 | 19:07
Buitenland

Op het Filipijnse eiland Luzon hebben wetenschappers resten van een nieuwe mensensoort ontdekt, dat de naam Homo luzonensis heeft gekregen. De overblijfselen zijn zo’n 50.000 jaar oud.

In 2007 begonnen de eerste opgravingen op het eiland. Toen is er al een bot gevonden dat 67.000 jaar oud bleek te zijn. Het zou kunnen dat het om dezelfde mensensoort gaat.

Vermoedelijk is dit het eerste mensensoort dat rechtop kon lopen en was de gemiddelde lengte van de mens in die tijd 1,20 meter.

Nieuwe soort mens ontdekt op Filipijns eiland mensensoort Filipijnen Homo luzonensis evolutie mens wetenschap wetenschappers Frankrijk Australië vondst ontdekking resten overblijfselen graven geschiedenis nieuws, Marokko, Marokko nieuws, Marokkanen, Marokkaans, Marokkaans nieuws, Marokkaanse, Marokkaanse nieuws, Mocro, Maghreb, Maghreb nieuws, Maroc, Maroc nieuws, tanden, gebit.
Nieuwe soort mens ontdekt op Filipijns eiland

De resten zijn gevonden door wetenschappers uit de Filipijnen, Frankrijk en Australië. Uit de ontdekking blijkt dat de mens toch niet uit één soort is geëvolueerd, omdat de evolutie niet zo lineair is.

Door de vondst rijzen er meerdere nieuwe vragen als ‘Hoe is dit mensensoort op het eiland terechtgekomen?’ en ‘Wie zijn de voorouders?’

Het tijdschrift Nature publiceert donderdag alle details.

© Redactie 2019

Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie