Mohammed meest voorkomende naam in Berlijn

4 mei 2019 | 13:37
Buitenland

Volgens een Duitse enquête komt de naam Mohammed steeds meer voor. In Berlijn komt deze naam het meest voor en in zes Duitse deelstaten staat deze naam in de top 10 van meest populaire namen.

De naam Mohammed stond in 2018 in Duitsland op nummer 24 van meest populaire namen. In Berlijn was het de populairste en meestvoorkomende jongensnaam. Ook in Bremen was de naam populair en stond de naam op nummer twee. In Saarland stond de naam in de top 10. Ook in Hamburg, Hessen en Noord-Rijnland-Westfalen is deze naam heel populair.

De naam Mohammed komt voor in diverse varianten als Muhammed, Mohamad en Mohmet. Volgens het Society for German Language (GfdS) zal de naam Mohammed tegen 2021 en 2022 de meest gekozen naam zijn. De groei van de naam is te danken aan de toename van immigranten. Sinds 2015 zijn er zo’n 1 miljoen immigranten in Duitsland bijgekomen, afkomstig uit Noord-Afrikaanse landen en het Midden-Oosten.

Ook in het Verenigd Koninkrijk is deze naam populair. Volgens het Britse Office for National Statistics was Mohammed in 2017 één van de meest populaire namen.

© Redactie 2019

Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie