Bokser Ali zes maanden geschorst voor bijten tegenstander Price

23 apr 2019 | 12:37
Sport nieuws

Kash Ali is geschorst voor een periode van zes maanden voor het bijten van zijn tegenstander. Eind maart beet hij tijdens een bokswedstrijd in Liverpool zijn tegenstander David Price in zijn buik.

Ali werd in de vijfde ronde van de wedstrijd gediskwalificeerd, omdat hij Price beet. Zijn tandenafdruk is duidelijk te zien op de buik van Price.

Bokser raakt bokslicentie kwijt wegens bijten tegenstander Kash Ali David Price bijten buik beet bokswedstrijd boksers bokser geweld licentie ring boksring sportnieuws sport nieuws, Marokko, Marokko nieuws, Marokkanen, Marokkaans, Marokkaans nieuws, Marokkaanse, Marokkaanse nieuws, Mocro, Maghreb, Maghreb nieuws, Maroc, Maroc nieuws.
Tandenafdruk van Ali op de buik van Price ©Pro Shots

Naast de schorsing moet de 27-jarige Ali ook een boete betalen van 11.000 euro. Daarnaast heeft de British Boxing Board of Control (BBBofC) besloten de licentie van Ali in te trekken. Voorlopig mag hij de ring niet in.

Volgens Price beet Ali hem in eerdere rondes al, maar deed de scheidsrechter er niks aan. “Het was een vreemde ervaring. Als ik niet zoveel adrenaline in mijn lijf had gehad, was het waarschijnlijk pijnlijker geweest”, aldus Price.

LEES OOK ‘Bokser raakt bokslicentie kwijt wegens bijten tegenstander

© Redactie 2019

Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie